Lent a forint, és akkor most összeomlunk?

2018.július 3-án a magyar forint hivatalos MNB-árfolyama az euróhoz viszonyítva 330,04. Még soha nem kellett ennyi forintot adni egy euróért. Mi következik ebből?
Az átlagember számára semmi jó. Az üzemanyagárak biztosan nőnek, amúgy sem tartozunk Európa "legautósbarátabb" országai közé, ez pedig megnöveli a többi szolgáltatás, termék árát is. Ez nem jó. Azon kisebbség számára viszont, akik szoktak devizával kereskedni valamilyen internetes platformon, illetve azoknak, akik megtakarításaikat euróban vagy USA dollárban tartják, itt az aranykor. Pénzük többet ér Magyarországon, mint korábban bármikor.Persze, Csak Magyarországon...
Itt csak az a kérdés, hogy a megtakarításokat mikor érdemes készpénzzé tenni. Lehet, hogy még tovább esik a forint árfolyama- akkor a bátor pionírok buknak rajta, a türelmesek, akik bennhagyják euróban őrzött megtakarításaikat, viszont nyernek. Ha viszont elértük a történelmi mélypontot, és innen már csak felfelé vezet az út, akkor pedig jó kivenni a konvertibilis pénzt, és költeni belőle.
Ezért szoktuk azt a tanácsot adni, hogy aki teheti, takarítson meg pénzt euróban, dollárban vagy fontban. Kellemes gondjai lesznek, ígérem. 

A kormány most azzal érvel, hogy Soros György és csapata tette tönkre a forintot, bosszúból a migrációval kapcsolatos magyar álláspontért. Sorosék mindezt természetesen tagadják. Nem tudjuk eldönteni, kinek van igaza, valószínűtlennek tartom, hogy egyetlen spekulánscsoport képes legyen " kivégezni" egy ország nemzeti valutáját. Habár, volt már rá példa, éppen Sorosék esetében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ukránok! Hozzátok a pénzt Magyarországra!

Reálbefektetőknek: Építési telek

Tüntetés a devizahitel-perben, és a sajtóvsszahang